Je krijgt informatie over de meest recente inzichten m.b.t. rouwprocessen en handvatten om deze toe te passen. Hoe ga jij zelf om met de verliezen in je leven? Hoe kun je deelnemers in jouw groepen op dit gebied tot steun zijn?
image
Mindfulness en verlies
image
Voor mindfulness trainers
Hoe kan ik anderen helpen om te gaan met verlies. Hoe ga ik zelf om met verlies.
Mieke Ankersmid is opgeleid als rouwdeskundige. Mieke is ook mindfulness trainer.
Verlies klopt regelmatig aan de deur: door dood, scheiding, ontslag, ziekte. Mindfulness-oefeningen kunnen helpen een goede balans te vinden tussen aandacht voor de emoties rond het verlies en aandacht voor het herstel.
Het boek van Mieke Ankersmid toont hoe mindfulness ondersteundend kan zijn bij een rouwproces.

Praktische informatie

Data en tijd
Nieuwe data volgen binnenkort
Kosten
Locatie

SeeTrue Mindfulness

Adres
Duitsepoort 13, 6221 VA Maastricht
Telefoon
043-3020075
Email
info@seetrue.nl

Citaten uit de persoonlijke verhalen

Citaat 1
Als je de instelling hebt dat je een volmaakt en gelukkig leven moet hebben, dan is alles wat daartussen komt, een ongewenste gebeurtenis. Ik vind dat een vorm van armoede, dat je alleen maar gelukkig kunt zijn als alles perfect loopt. Dat is een soort over-ambitie die mensen kapot maakt. Het is belangrijk tegenslag te kunnen incasseren.
Citaat 2
Door het verdriet kwam ik wel dichter bij mijn gevoel. Mijn hart stond open om te geven, maar ook om te ontvangen. Ik zoog de aandacht en liefde van dierbaren met volle teugen op. Ik genoot bewuster van kleine dingen: de zon die prachtig opkwam, de mooie blauwe lucht met witte wolkjes, de herfstkleuren, de wind door m’n haren, de vogels die zo mooi floten.